Ağustos 15, 2012

sanat mikser'in ardından

"Sanat Mikser / Kunst Mixer, Türkiyeli ve Hollandalı gençler arasında kültürel değiş tokuş anlamına geliyor. Farklı ülkelerden on sekiz genci bir araya getirin, birbirleriyle tanışma olanağı tanıyın ve onlardan hem kendi hem de birbirlerinin kültürlerindeki “tuhaf” özellikleri dile getirmelerini isteyin. Sonuçta ortaya muhteşem bir multidisipliner gösteri çıkacaktır. Üç profesyonelin refakatinde gençlerin üç gün boyunca yaptıkları çalışma sonucunda ortaya çıkan gösteriyi izleyenler, kendilerinden bir şeyler mutlaka bulacaklar."
Buldular..
Sanat, işte böyle bir şey.. Bir sürü parçadan oluşan ama bütünde o parçalardan büyük olan.. Bir ışık uğruna anlattığın ama bakan her gözle farklı bir ışığa, anlama bürünen..
"Aynaya bak" dedi adam.. Duydu kadın.. Bunca kuklacıklar ordusu içinde asla gelmeyecek bir otobüsü beklerken kaybettiği düşlerinin yerini toplumun ondan beklediği davranış modelleri alırken... Zaten var olan bir yüzün üstüne başka bir yüz yamamaya çalışırken.. Aslında beklediğimiz, kendimizden başkası değilken..
Aynaya bakın; müzikle, dansla, oyunla, sanatla.. Ama ille bakın.. Göreceğiniz yüz sizi hiç şaşırtmayacak. Şaşırmadığınıza çok şaşıracaksınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder